3 kulinariske perler i Italien

3 kulinariske perler i Italien

Det italienske køkken er kendt verden over og det er ikke uden grund. Det italienske folk sætter en kæmpe ære i at lave mad af de bedste råvarer, hvor de er vokset op med at lærer navnene på råvarerne i skolen. Mad er ikke bare noget der skal indtages, det skal være en oplevelse og for de fleste italienere er middagen et samlingspunkt.

 

Hvis du står er tilhænger af det italienske køkken og sætter en ære i at spise kvalitetsmad og drikke vin, der virkelig er blevet kælet for, så kommer der her nogle gode destinationer, der kan gøre din indre italiener tilfreds.

 

Vinrejse

Toscana er en af de mest berømte vinregioner i Italien, hvor nogle af de mest spektakulære vine findes og hvor druer behandles som var de vigtigere end selve livet.  Den mest brugte drue er  Sangiovese, og netop i Toscana kommer den til sin ret qua regionens klima, hvor de til tider varme dage og kolde nætter giver de ultimative betingelser for druen at vokse i.  I Toscana bliver der primært produceret rødvin, hvor op imod 75% af vinene produceret i denne region er rødvine.
Falder valget på en vinferie til Toscana vil du ikke blive skuffet, da der utallige små vingårde, at besøge hvor imødekommende og ikke mindst engagerede familier med glæde vil fremvise deres vin.

Pizza mekka

Napoli ligger syd for Rom ud til napolibugten og ikke langt fra ligger vulkanen Vesuv, der har en grusom historie bag sig.

Der findes mange fordomme om Napoli, hvor nogle af dem går på, at den er meget kriminel og er umuligt at færdes i pga. af den tætte trafik.

Napoli er dog et sandt madmekka for folk, der elsker det italienske køkken og det er i netop denne by, at verdens første pizza kom til.  Her findes et utal af pizzarier, men hvis du skal prøve det bedste pizza sted i pizzaens egen hjemby, vil det være anbefales værdigt at besøge den Pizzaiolo del Presidente, som styres af en fyr kaldet Ernesto. Han har lavet pizza siden han var 7 år gammel og ved om nogen hvordan en god pizza laves.

Pastahovedstaden

 

Bologna er hele Italiens gastronomiske hovedstad og er især kendt for at lave verdens bedste pasta og spaghetti.  Her er et især tortellini som er en delikatesse, hvor de små runde pastaer ofte er fyldt med enten, ost, grønt eller kød. Derudover laver de i Bologna den traditionelle pasta bolognese, men forskellen på den der serveres der og herhjemme er slående. I bologna bruges der frisk pasta og når selve kødsaucens laves består den ofte kun af meget få ingredienser, således det er muligt at smage hver enkelt råvarer.

udstyr

 

Hvis du selv står og gerne vil byde dine venner og familie på en rigtig italiensk middag og ikke har tid til en kulinarisk ferie, så må man ikke gå ned på udstyr. Hvis du skal lave pizza, kan det være en god idé at investere i en pizzasten, pizzaskærer og det rigtige service.  Her er selv den rigtige dug et must, som du kan finde her.

 

 

Comments are closed.