Viva Italia! En guide til unikke italienske øer

Viva Italia! En guide til unikke italienske øer

Mange danskere valfarter hvert år til støvlelandet syd for alperne, hvor mange er tiltrukket af den italienske charme, kultur og de mange fede destinationer på fastlandet, hvor Rom og mode byen Milano er på mange danskeres radar, ligesom Venedig er den ultimative romantiske oplevelse. Italien er meget mere end disse steder, hvor landet har en masse øer, hvor livet og mad er meget anderledes end det, man får på fastlandet. Her kommer nogle tips til, hvilke øer man skal besøge, hvis man gerne vil opleve et anderledes Italien.

Sicilien

 

Øen syd for støvlespidsen kender mange til og har til tider haft et lidt blakket ry qua de mafia lignende tilstande, der har været på øen for mange år siden. Sicilien er meget mere end det, hvor Øen der tilsammen har lige så mange indbyggere, som der er i Danmark, har et hav af unikke byer, hvor storbyen Palermo, som er Siciliens største by, har alt hvad en moderne storby kræver med shopping , flot arkitektur og katedraler, som vil tage pusten fra dig.

Siciliens beliggenhed gør, at den er blevet præget af forskellige folkeslag gennem historie. Her har især grækerne gjort et vældigt indhug, hvor templernes dal afgjort er et besøg værd. Her er det muligt at se templer, som hylder de græske guder, som Hera, Herakles og selveste Zeus.  Derudover har Sicilien flere naturskønne områder og flotte strande, hvor Castelleamare, har nogle af de smukkeste strande på Sicilien.

San Pietro

 

San Pietro er en lille ø der ligger ud for Sardiniens vestkyst og har ikke flere end 6000 indbyggere.  Det er et anderledes italien man oplever, når turen går til San Pietro.  Øens beboer har nemlig et kraftigt nordafrikansk islæt, hvilket især kommer til udtryk i deres mad. Her bruges koriander, safran og ikke mindst kanel er en fast bestanddel af køkkenet.  Hvis man er til ekslusive fiskeretter, så er San Pietro steder, hvor øens fiskere i stor stil hiver de bedste tunfisk i Italien i land.  San Pietro vil uden tvivl være en speciel oplevelse, hvor man nemt kan komme rundt på øen med en cykel, hvorfor det er nødvendigt at have cykelhjelme, som kan findes her.

Ischia

 

Ischia ligger i Napolibugten og er en overset italiensk ø, hvor den står lidt tilbage for Capri, Sardinien og ikke mindst Sicilien.  Ischia er kendt for at være stedet for en af de første romerske kejsere holdt ferie, hvor øens varmekilder gør den til et oplagt kursted.  Ischia er kendt for at være særdeles frugtbar, hvor den består af både pinjeskove i en kombination med smukke sandstrande er ved at gøre øen til et unikt feriested. Af nævneværdige seværdigheder på Ischia er Castello Aragonese, som er en middelalderborg, hvor de mange beboer på øen søgte ly, når piraterne angreb.

Italien har utroligt mange ukendte perler og er meget mere end Rom, Milano og Venedig.

Comments are closed.