Skaf køkkenredskaberne til at lave middelhavsretter

Skaf køkkenredskaberne til at lave middelhavsretter

Hvis du skal lave lækre italienske retter, så er det en fordel at have nogle fede redskaber, så du hurtigt og nemt kan få hakket dig igennem tomater, oliven, feta og gulerødder. Her kan du læse om 3 ting, du ikke kan undvære i dit middelhavsinspirerede køkken.

Chop chop chop!

Skal du i gang med de lækre middelhavsretter, du kender fra lande som Italien, Grækenland og Tyrkiet, så skal der masser af grøntsager og krydderurter i. Disse er ofte hovedbestanddelen i mange af de retter, som vi kender fra vores ferier sydpå. Al det grønne, det røde gule giver smag og kraft i maden, så du kan skære ned på kød og salt.

Men når man skærer grøntsager ofte, så er det vigtigt med det rette udstyr. Med dårlige og sløve knive, kan det faktisk være farligt at hakke derud af. Mange tror fejlagtigt, at en skarp kniv er farlig at have i hænderne, når man laver man. Men faktisk er det langt mere farligt med en sløv kniv, da man skal lægge flere kræfter i for at skære gennem gulerødder og tomater. Her kan kniven hurtigt skride, så man får skåret eller hakket i fingeren i stedet for løget. Av!

Pasta fantastisk

Næste step i de populære middelhavsretter, og særligt de italienske, er selvfølgelig pasta. Skal du blære dig i køkkenet som en ægte italiensk mama, så skal du selvfølgelig prøve at lave din egen pasta før eller siden.

Dette gør man bedst med en god pastamaskine. Mange tror her, at det er en super besværlig proces, at pastaen kommer til at smage fælt eller aldrig bliver al dente. Men det er faktisk super nemt at lave sin egen pasta.

Du blander blot 3 æg med 300 gram mel, helst typo 00 hvedemel, som du kan købe i de fleste større supermarkeder. Tilsæt også en knivspids salt og ælt så dejen godt sammen til en jævn klump. Pak den ind i plastfolie og lad klumpen køle i køleskabet i en halv time.

Nu kan du brække et stykker af, flade dem ud i hånden og herefter føre dem ind i pastamaskinen. Denne teknik kræver lidt øvelse, men selve smagen og konsistensen i pastaen er super let at ramme!

En foodprocessor!

Er de skarpe knive ikke helt nok til når hele familien kommer på besøg til lasagne eller musaka, så er det en fordel at ege en foodprocessor. På forbruger-test.dk kan du finde artikler og tests over de bedste køkkenmaskiner, kokkeknive og meget mere, så du kan imponere din tante Gertrud med din super smarte foodprocessor.

Med en køkkenmaskine der både kan hakke, blende og piske kan du lynhurtigt skære løg, gulerødder, aubergine og tomater, når du skal lave tomatsalat og kartoffelmusaka til hele venneflokken eller til den store familiefødselsdag. Det er både lækkert og nemt!

Comments are closed.