Italien er modens mekka – køb din næste blazer i Milano eller Rom

Italien er modens mekka – køb din næste blazer i Milano eller Rom

En blazer har været en ikonisk herrebeklædning i mange år. Præcis hvor blazeren fik sin oprindelse, er der delte meninger om, hvor nogle mener blazeren stammer fra et bestemt college i Cambridge, mens andre historier rapporterer at blazeren først blev introduceret til søfolk. Uanset hvilken historie der er sandfærdighed, så er det fakta, at blazeren fandt vej til begge disse fagområder, hvor både skoleuniformer og sømandsuniformer anvendte blazere. Senere blev blazeren også en del af uniformen til sporten cricket.

Kort fortalt er en blazer til mænd i modsætning til et jakkesæt, en jakke, der kan bæres uden matchende bukser. Enhver moderne mand bør have nogle blazere i sin garderobe, da denne simple men ikoniske beklædning virkelig kan løfte ethvert look. Du kan således både bruge blazeren i dagligdagen eller til mere festlige lejligheder.

Denne typer af blazere bør du gå efter

Blazere er som hovedregel lavet af en af de tre følgende materialer: uld, bomuld og hør. Disse materialer har hver nogle rigtig gode egenskaber, der gør dem velegnet til forskellige formål. En blazer i uld er rigtig god til de kolde vintermåneder, hvor du gerne vil være lidt smart uden at fryse ihjel. I overgangen mellem vinter og sommer er det bomuldsblazeren, der er det bedste valg, og slutteligt er en blazer i hør helt ideel til de varme sommeraftener i byen.

Det sker dog af og til, at producenterne blander materialerne, eller at der tilføjes syntetisk materiale til blazeren. Det anbefales altid, at du går efter en blazer i rene materialer, men hvis der skulle være tilført en smule kunststof i blazerne, så er det ikke til stor skade. Du bør dog altid undgå at købe blazere lavet i ren polyester – både i forhold til komfort og kvalitet.

Køb stort ind af blazere på ferien i Italien

Det er velkendt i hele verden, at tøj ikke bare er noget, man tager på for at holde varmen, hvis man bor i Italien. På de italienske egne er der nemlig et helt unikt forhold til modeverdenen, hvor alt handler om at gøre det, der kaldes ”en god figur”. Det betyder at der gås utroligt meget op i design og pasform.

Især Milano er kendt som modeverdenens hovedstad. Her stammer nogle af verdens allerstørste modedesignere fra, og det er derfor også naturligt, at du på en ferietur til Italien vil kunne opstøve nogle virkelig fede blazere til herrer.

Der er ganske naturligt for de fleste danskere at kombinere en ferietur med lidt shopping. Men hvis destinationen er Milano, så bør du måske overveje at hæve lidt ekstra lommepenge, så du virkelig kan forny din garderobe. Her i modens mekka finder du nemlig et kæmpe udvalg af rigtig smarte blazere, og du vil formodentlig gerne have de fleste med hjem.

Du finder en kombination af både klassiske designs og lidt mere modetonede blazere, men fælles for dem alle er, at de er produceret her i modeverdenens hovedstad, hvilket også smitter af på den høje kvalitet, du vil opleve at købe.

Comments are closed.