Kom hjem til rene fliser efter ferien

Kom hjem til rene fliser efter ferien

Når man er på ferie, så er hjemmet og de pligter, der venter noget af det sidste, man har lyst til at tænke på. Man vil langt hellere bare kunne ligge og dase bekymringsløst i sydens sol eller have det sjovt med at gå på opdagelse i fremmede kulturer. Det er trods alt derfor, man er taget af sted.

Alligevel kan man ikke løbe fra, at hjemmet med garanti ikke ser lige så rent og fint ud, som man kunne ønske sig. Det gør sig i særdeleshed gældende, når det kommer til de fliser, som ligger og pryder uden for rigtig mange danske hjem.

Derfor er de fliser beskidte

Med det fugtige og regnfulde vejr, som ofte hersker i Danmark, udvikler der sig nemlig rigtig hurtigt grønne alger ovenpå de flade fliser. Det værste ved disse alger er imidlertid, at det kan være rigtig svært at foretage en ordentlig rensning af fliserne selv. Udover alger vil flisernes belægning nemlig også ændres af skidt, der sætter sig fast, og de vil blive afbleget af solen.

En professionel rensning vil dog kunne tage hånd om langt størstedelen af disse problemer og få dine fliser til at fremstå som nye igen. Så er det lige meget om du er på arbejde eller er taget på ferie i Italien. Du kan forvente at komme hjem til fliser, der ser så godt som nye ud, og derved også en væsentligt pænere have.

Sådan foregår en professionel rensning af dine fliser

Hvis du kontakter en professionel fliserenser, så vil hans rensning grundlæggende kunne nedbrydes i fire forskellige trin. Det første trin er den grove rensning, der fjerner ting såsom alger, mos og flisepest. Med andre ord fjerner han altså alt det mest synlige skidt på dine fliser, og allerede da vil der kunne ses en tydelig forskel.

Dette vil ofte blive gjort med specielt udstyr, da en simpel højtryksrensning nok vil kunne fjerne skidtet, men i samme vending vil ødelægge flisernes belægning, hvilket vil forkorte flisernes levetid betragteligt.

Som andet trin i den professionelle rensning af dine fliser bliver de sprøjtet med algebehandling. Denne er forebyggende og vil nedbryde al tilbageværende algevækst, der vil kunne sidde i revnerne mellem fliserne. Algebehandlingen skal have lov at sidde i et stykke tid, og fliserenseren vil derefter ofte vende tilbage nogle dage senere for at fuldføre sin rensning.

Når han kommer tilbage, vil han sandsynligvis imprægnere fliserne, så de er mere modstandsdygtige over for den hyppige regn i Danmark, og så der går længere tid, før de igen har brug for en rensning.

Som det fjerde og sidste trin vil fliserne få påfyldt en smule sand, så de forbliver stabile efter rensningen og hindrer ukrudt i at bryde frem i fugerne mellem fliserne. Efter sådan en behandling har du ikke bare fliser, der er pænere at se på. Fliserne har også fået en langt længere levetid, og huset kan endda blive mere værd af sådan en behandling. Det er i særdeleshed et hus, man kan glæde sig til at komme hjem til.

Comments are closed.